Menu

Fotografie

Actueel

#


Overzicht

10 februari 2015

Het is vandaag ‘Safer Internet Day’

10 februari 2015. Zo op het eerste gezicht een doodnormale werkdag, maar… Iedere tweede dinsdag van februari is ook dé dag dat in meer dan 100 landen wereldwijd even wordt stilgestaan bij internet en veiligheid. Dit gebeurt in de vorm van de Safer Interet Day.

Het thema dit jaar is ‘Let’s create a better internet together’ en ook deze keer wordt vooral aandacht gevraagd voor veilig internetgebruik door jongeren. Maar ‘online veiligheid’ gaat verder dan dat en is natuurlijk ook voor de volwassen surfer van groot belang.

Het is niet zo dat we bij Studio Pothoff even de werkzaamheden stilleggen en een moment van stilte in acht nemen, maar ook voor ons is het goed om na te blijven denken over de bijdrage aan een veilig internet. Zeker omdat internet ons als reclamebureau een hoop kansen heeft gebracht, is het niet verkeerd om ook bewust te blijven van de minder fijne aspecten van online.

De Safer Internet Day is een initiatief van de Europese Commissie en wordt gecoördineerd door Insafe, het Europese netwerk van Safer Internet Centers. In Nederland vormen Veiliginternetten.nl en het Meldpunt Kinderporno op Internet het Safer Internet Center.

www.saferinternetday.nl